top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıMehmet Hamarat

NASA SPACE APPS CHALLENGE 2019 ANKARA’YA KATILDIK

NASA tarafından her sene düzenlenen Space Apps hackathonunun 2019 etkinliğine yarışmacı olarak katıldık. Ankara'da yapılan yerel etap yarışmasına Bilimin Çakıl Taşları olarak iki takım halinde katıldık. Takımlarımızdan birisi jüri tarafından ikinci seçilerek global etaba katılmaya hak kazandı.



19-20-21 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleşen etkinliğin Ankara ayağını ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu organize etti ve toplamda 549 kişi katıldı.

Kış okulumuza devam eden ortaokul ve lise seviyesinden öğrenciler arasından oluşturduğumuz iki takım ile katıldığımız 48 saatlik hackathon öğrencilerimiz için heyecanlı bir deneyim oldu. Katılım için yaş sınırlaması olmayan bu yarışmada küçük yaşta öğrencilerden, yüksek lisans öğrencilerine ve öğretim üyelerine dek çok sayıda katılımcı bulunuyordu.

NASA’nın önceden belirlediği yarışma kategorilerinden birisinin seçilmesi gerekiyordu. Takımlarımızdan birisi Ay Tozu, diğeri Okyanuslarda İnternet konusunu seçtiler ve çözüm bulmak için çalışmaya koyuldular. 6 kişiden oluşan takımlarımıza mentörlerimiz eşlik ettiler. Sabah erken saatlerden, gece geç saatlere kadar hackathon alanında çalışarak projelerinin sunumlarını hazırladılar. Son gün jüri karşısına çıkarak sunumlarını yaptılar.

Bilimin Çakıl Taşları 1 Takımı

6 öğrenciden oluşan takımımız ay tozu konusunu seçti. Uzay ekipmanlarına zarar veren ay tozunun temizlenmesi NASA için önemli bir ihtiyaç olduğu için konular arasına eklenmiş. Takımımız ay tozunu manyetik bir sistem ile temizlemek üzere bir tasarım yaptı. (Takımımız ve çözümleriyle ilgili ilgi almak için tıklayınız)

Takımımız çalışmasını tamamlayıp jüri karşısından çözümlerini anlatan sunumunu yaptı. Jüri tarafından ikinci seçilerek global aday olma hakkı kazandı.

Bilimin Çakıl Taşları 2 Takımı

Diğer takımımız da 6 öğrenciden oluşuyordu ve okyanuslarda İnternet konusunu seçtiler. Okyanusların büyük bölümünde düşük maliyetli İnternet erişimi olmaması denizciler için önemli bir sorun oluşturmakta. Takımımız deniz üzerinde otonom şekilde hareket eden yüzer baz istasyonları ile kapsama alanını genişletmek üzere bir tasarım yaptılar. Çalışmalarını tamamlayıp jüri karşısında sunumlarını yaptılar. (Takımımız ve çözümleriyle ilgili ilgi almak için tıklayınız)

Okul Dışı Eğitim, STEM ve Yarışmalar

Bilimin Çakıl Taşları olarak STEM eğitiminin geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini ve yaratıcı bireylerini yetiştirmek için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Çocukların mutlaka okul dışı eğitimler ve faaliyetler ile desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kış okulumuzda verdiğimiz STEM eğitimi, robotik ve kodlama eğitimi gibi eğitimlerle bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Uluslararası ve yerel düzeyde gerçekleştirilen çeşitli yarışma ve organizasyonlar da öğrencilerin STEM becerilerini günlük hayata taşıma, takım çalışması gibi beceriler kazanmasına yardımcı oluyor. NASA Space Apps de bu çerçevede önemsediğimiz ve katıldığımız bir etkinlik oldu. İleride yapılacak diğer Space Apps organizasyonlarına da katılmayı planlıyoruz.

Bilgi Almak İçin Bizimle Temasa Geçebilirsiniz

Eğitimlerimiz ve organizasyonlarımız hakkında bilgi almak için web sitemizi inceleyebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki e-posta adresi ve telefonumuz ile de iletişime geçebilirsiniz.

Tel: 0 542 229 45 52

54 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page