top of page

EĞİTMENLERİMİZ

NURSABAH DAŞDELEN - OYUN ve DRAMA

Nursabah_Dasdelen.jpg

1972 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erenköy'de tamamladı. 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekor Kostüm Tasarımı Bölümü'ne girdi. Reklam ajanslarında ve yayın gruplarında sanat yönetmeni ve görsel yönetmen olarak çalıştığı 20 senenin ardından dans ederek yaşamaya karar verdi.

1998 yılında Pera Güzel Sanatlar Okulu'nda flamenko dans eğitimi almaya başlamıştı ve tüm çalışma hayatı boyunca danstan kopmamış, öğrenmeye devam etmişti. Atölyelerde dersler aldı, yurtdışından gelen hocaların workshoplarına katıldı. 2006 yılından itibaren iki sene ders aldığı İspanyol hocanın asistanı olarak flamenko dans başlangıç gruplarını çalıştırdı. Aynı zamanda dans projelerinde dansçı olarak yer aldı. 2009-2014 yılları arasında başka disiplinlerle de ilgilendi. 

2013 yılı sonlarında İspanyol bir dansçının workshopuna katıldığında 'yaşayarak öğrenmeyi' deneyimledi. 2014-2016 yıllarında eğitmen olarak flamenko dans dersleri verirken yetişkinlerde gördüğü öğrenememe, duyamama, kısa sürede unutma gibi konulara çözümler ararken kendi yaratıcı dansını oluşturmaya başladığını fark etti ve bu konuda çalışmaya başladı.

2015 yılında bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde down sendromlu, otizmli ve mental engelli gençlere gönüllü dans eğitmenliği yaparak dansı oyunla öğretmeye başladı. 

2016 yılında aldığı 'Yaratıcı Dans Eğitmen Eğitimi' ile eksiklerini tamamlayarak gerçek hareket ve dans yolculuğuna çıktı.

Hareket etmenin öğrenmenin bir parçası olduğu gerçeğinin üzerine giderek 2018 yılında 'Beyin Antrenörlüğü' sertifika programına katıldı ve Brain Gym konusunda çalışmaya başladı.

Tüm bu yöntemleri Yaratıcı Drama'nın tamamlayacağını düşünerek 'Yaratıcı Drama Liderliği' eğitimi aldı. Dans ve Hareket çalışmalarına drama yöntemini dahil ederek her yaş grubundan çocuk ve yetişkinle yaratıcı hareket ve dans çalışmaları yapmaya devam ediyor.

OYUN VE DRAMA

– Keşfe ve araştırmaya açık bir zihinsel ve fiziksel alan olarak ‘şimdi ve burada olmak’. (Spontanlık, öngörülmezlik, ve merak)


– Bireysel olarak ve grup halinde serbest doğaçlamalar yapabilecek dikkati ve mevcudiyeti geliştirmek.


– Süreçte kalma, dönüşme, düzelme/tersine çevirme, yaratma, kaos anlarını kabul etme kapasitelerini geliştirmek.


– İçsel yargılamaları bırakmak.


– Kendi kırılganlığı ve incinebilirliği ile yüzleşmek.


– Kişinin bedeni ve ifade ediciliği kllanmadaki kişisel kapasitesine güveninin genişlemesi.


– Çeşitli sanat formları (görsel sanatlar, şiir, anlatı, ses) arasındaki sinerjiyi pratik etmek.

bottom of page