top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıMehmet Hamarat

Okul Öncesi STEM Etkinliği - Hovercraft Yapımı

Hovercraftlar hem denizde hem de karada gidebilen araçlardır. Bu özellikleri ve ilginç görünümleri ile çocukların ilgisini çekerler. Çalışma prensibi diğer ulaşım araçlarından oldukça farklı olan bu aracın nasıl çalıştığını gösterebilmek için bu etkinliği hazırladık.



Hovercraft Yapımı Etkinliği İçin Gereken Malzemeler:

•Balon

•CD

•Yapıştırıcı

•İçecek şişesi kapağı


Hovercraftların en temel özelliği alt kısımlarında bulunan hava yastığıdır. Bu hava yastığı, aracın suyun ya da karadaki zeminin üzerinde kalmasını sağlar. Sürtünme çok azaldığı için de hovercraftlar yüksek hızlara çıkabilir. Hava yastığı için sürekli olarak hava basıncı oluşturulması gerekmektedir. Yaptığımız modelde hava akışını ve hava basıncını balon sayesinde elde ettik. Şişirdiğimiz balonda depoladığımız hava gereken basıncı sağlamış oldu. Balondaki hava CD’nin alt yüzeyi ile masanın yüzeyi arasından geçerken hava yastığı etkisi oluşturdu. Böylece hovercraft modelimiz çalıştı. Siz de evinizde bu etkinliği kolayca yapabilirsiniz

Çocuğunuzun Geleceğine Yön Verecek Eğitimlerimiz Hakkında Bilgi Almak İçin Bizimle Temasa Geçebilirsiniz

Kış okulumuzda okul öncesi yaş grubuna da veriyoruz. Kış okulumuzda STEM ve kodlama ve daha başka pek çok konuda derslere yer vermekteyiz. Eğitimlerimiz ve organizasyonlarımızla ilgili bilgi almak için web sitemizi inceleyebilirsiniz. Bizimle iletişime geçmek için lütfen tıklayınız!

462 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page